PATATESLİ BALIK KROKET
PATATESLİ BALIK KROKET
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
4 kişilik
Gerekli malzeme:
- 4 adet Kılıç Çipura Fileto
- 2 adet haşlanmış patates
- 1 yumurta
- 50 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
- 2-3 çorba kaşığı galeta unu
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Balık etlerini rondoya kıyın. Haşlanmış patatesleri ezip rendelenmiş peynir, balık eti, yumurta, tuz, karabiber ve galeta unu ilavesiyle yoğurun. Karışımdan ufak parçalar alıp avuç içinde yuvarlayarak minik top şeklinde köfteler yapın. Köfteleri galeta unu bulunan bir tepsinin içine yuvarlayın. Derince bir tavada veya fritözde yağı kızdırıp köfteleri atın. Altın sarısı renk alana kadar pişirip çıkarın. Sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.