PATATESLİ BALIK KROKET
Hazırlama süresi: 15 dk
Pişirme süresi: 10 dakika
4 kişilik
Gerekli malzeme:
4 adet çipura fileto2 adet haşlanmış patates
1 yumurta
50 gr rendelenmiş taze kaşarpeyniri
2-3 çorba kaşığı galeta unu
Tuz, Karabiber
- Balık etlerini rondoda kıyın. Haşlanmış patatesleri ezip rendelenmiş peynir, balık eti, yumurta, tuz, karabiber ve galeta unu ilavesiyle yoğurun.
- Karışımdan ufak parçalar alıp avuç içinde yuvarlayarak minik top şeklinde köfteler yapın.
- Köfteleri galeta unu bulunan bir tepsinin içine yuvarlayın. Dernice bir tavada veya fritözde yağı kızdırıp köfteleri atın.
- Altın sarısı renk alana kadar pişirip çıkarın. Sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.