Hazırlama süresi: 15 dk
Pişirme süresi: 10 dakika

4 kişilik


Gerekli malzeme:

4 adet çipura fileto2 adet haşlanmış patates
1 yumurta
50 gr rendelenmiş taze kaşarpeyniri
2-3 çorba kaşığı galeta unu
Tuz, Karabiber

  • Balık etlerini rondoda kıyın. Haşlanmış patatesleri ezip rendelenmiş peynir, balık eti, yumurta, tuz, karabiber ve galeta unu ilavesiyle yoğurun.
  • Karışımdan ufak parçalar alıp avuç içinde yuvarlayarak minik top şeklinde köfteler yapın.
  • Köfteleri galeta unu bulunan bir tepsinin içine yuvarlayın. Dernice bir tavada veya fritözde yağı kızdırıp köfteleri atın.
  • Altın sarısı renk alana kadar pişirip çıkarın. Sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.