KREMALI BALIK ÇORBASI

KREMALI BALIK ÇORBASI

KREMALI BALIK ÇORBASI

KREMALI BALIK ÇORBASI

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

4 kişilik

Gerekli malzeme:

  • 2 adet Kılıç Çipura
  • 1 kuru soğan
  • 1 defne yaprağı
  • 4-5 adet top karabiber
  • 6 bardak su
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı krema
  • Tuz

Hazırlanışı

  • Bir tencereye 6 bardak suyu koyup içine soyulmuş bir bütün soğan, defne, tuz ve top karabiberleri ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynar suya balıkları koyup 10 dakika pişirin.

Balıkları bir kaba alıp soğumaya bırakın. Haşlama suyunu süzüp kenara alın.

  • Aynı tencerede tereyağını eritip unu kavurun. Haşlama suyundan 1 bardak kadar ilave edip kavurmaya devam edin. Bulamaç halini alınca haşlama suyunun tamamını ilave edip kaynamaya bırakın. Balık etlerini derilerini ve kılçıklarını ayıklayıp ufak parçalar halinde tencereye ilave edin. Kremayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

 

 

 

Tanıtım Videomuz
Sürdürülebilirlik
Youtube Kanalımız
İzin veriyorum
Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruzÇerez politikamız