Hazırlama süresi: 10 dk
Pişirme süresi: 15 dakika

4 kişilik


Gerekli malzeme:

2 adet çipura balığı
1 kuru soğan
1 defne yaprağı
4-5 adet top karabiber
6 su bardağı su, tuz
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı krema

  • Bir tencereye 6 bardak suyu koyup içine soyulmuş bir bütün soğan, defne, tuz ve top karabiberleri ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynar suya balıkları koyup 10 dakika pişirin. Balıkları bir kaba alıp soğumaya bırakın. Haşlama suyunu süzüp kenara alın.
  • Aynı tencerede tereyağını eritip unu kavurun. Haşlama suyundan 1 bardak kadar ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Bulamaç halini alınca haşlama suyunun tamamını ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Balık etlerini derilerini ve kılçıklarını ayıklayıp ufak parçalar halinde tencereye ilave edin. Kremayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.