Sofranızda Kılıç Lezzeti > Levrekli Yaprak Sarma



Cooking time: 25 dakika

Preparing time: 20 dakika


4 kişilik

Ingredients

1 kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 adet levrek fileto250 gr asma yaprağı
2 su bardağı su
karabiber
Limon dilimleri
Tuz

Asma yapraklarını yıkayıp süzerek salamurasını akıtın. Kaynar suda 5 dakika bekletip süzün. Pirinci yıkayıp 15 dakika ılık suda bekletip süzün.Levrek filetoların derilerini ve kılçıklarını tamamen alıp parmak kalınlığında parçalara kesin. Kuru soğanı kıyıp tuz ve şeker ilave ederek zeytinyağında kavurun. Pirinci bir kaba alıp kavrulmuş soğanı, balık etlerini, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Karışımı asma yapraklarına sarıp sarmaları tencereye dizin. Aralarına ince limon dilimleri yerleştirip üzerine bir tabak kapatın ve 2 bardak su ilave edip kısık ateşte 20 dk pişirin. Soğuyunca üzerine sızma zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Facebook IconYouTube IconTwitter IconInstagramInstagramInstagram