Hazırlama süresi: 20 dk
Pişirme süresi: 25 dakika

4 kişilik


Gerekli malzeme:

2 adet Kılıç levrek fileto veya çipura fileto
250 gr asma yaprağı
1 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber
Limon dilimleri
2 su bardağı su

  • Asma yapraklarını yıkayıp süzerek salamurasını akıtın. Kaynar suda 5 dakika bekletip süzün.
  • Pirinci yıkayıp 15 dakika ılık suda bekletip süzün.Levrek filetoların derilerini ve kılçıklarını tamamen alıp parmak kalınlığında parçalara kesin.
  • Kuru soğanı kıyıp tuz ve şeker ilave ederek zeytinyağında kavurun. Pirinci bir kaba alıp kavrulmuş soğanı, balık etlerini, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
  • Karışımı asma yapraklarına sarıp sarmaları tencereye dizin. Aralarına ince limon dilimleri yerleştirip üzerine bir tabak kapatın ve 2 bardak su ilave edip kısık ateşte 20 dk pişirin. Soğuyunca üzerine sızma zeytinyağı gezdirerek servis yapın.