Hazırlama süresi: 10 dk
Pişirme süresi: 15 dakika

4 kişilik


Gerekli malzeme:

4 adet levrek fileto
2 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 adet kereviz
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
4 tane defneyaprağı
1adet kırmızı biber
1 çarliston biber
Tuz, karabiber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çay bardağı su

  • Sebzelerin hepsini soyup minik küpler halinde doğrayın. Biberleri kare kare kesin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  • Doğradığınız sebzeleri bir kaba alıp hafifçe tuz serpip zeytinyağını ilave edin. Salata karıştırır gibi sebzeleri karıştırın.
  • Balık filetoları rulo yapıp güveçlerin ortasına yerleştirin. Etrafına sebzeleri paylaştırıp her bir güvece bir defneyaprağı koyup 1 çay bardağı su ilave edin.
  • Üzerlerini alüminyum folyo ile sarıp güveçleri fırın tepsisine yerleştirin. Sıcak fırında 30 dakika kadar pişirip üzerindeki folyoyu alın ve 10 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.