BALIKLI PİLAV

BALIKLI PİLAV

BALIKLI PİLAV

BALIKLI PİLAV

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

4 kişilik

Gerekli malzeme:

  • 2 adet Kılıç Çipura Fileto / Derisi alınmış
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 25 gr tereyağı
  • 25 gr sıvıyağ
  • 1 kuru soğan
  • 1 çay bardağı bezelye (taze ve donuk)
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (Hint safranı)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Hazırlanışı
  • Pirinç yıkayıp bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su koyup 10 dakika bekletin.
  • Balık filetoları parmak kalınlığında parçalar halinde doğrayın.
  • Tereyağı ve sıvıyağı pilav tenceresine alıp ısıtın. Doğranmış soğanı ve bezelyeyi ilave edip birkaç dakika kavurun. Balık etlerini ekleyin ve 2 dakika kadar soteleyin.
  • Yıkanmış pirinci ekleyin. Tuz ve safran ilave edip birkaç dakika suyunu çekene kadar çok kısık ateşte hiç karıştırmadan pişirin. Suyunu çekince pilavı bir kez karıştırıp kapağını kapatın ve 20 dakika kadar demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
Tanıtım Videomuz
Sürdürülebilirlik
Youtube Kanalımız
İzin veriyorum
Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruzÇerez politikamız