LİMONLU BALIK FIRINDA
Hazırlama süresi: 10 dk
Pişirme süresi: 15 dakika
4 kişilik
Gerekli malzeme:
8 adet çipura fileto
2 adet orta boy soğan
2 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
2-3 defne yaprağı
Tuz, karabiber
Birkaç tutam taze biberiye
- Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
- Soğanları soyup ince yuvarlak dilimler halinde kesin. Limonları da yuvarlak olarak dilimleyin. Çipura filetoların derilerini alıp üçgen dilimler halinde kesin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip balık, limon ve soğan dilimlerini değişimli olarak yerleştirin. Defne yapraklarını gelişigüzel serpiştirin.
- Üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin. 180 derece fırına verip fırın ızgarada 12-15 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.