Sofranızda Kılıç Lezzeti > Balık Strogonof



Cooking time: 10 dakika

Preparing time: 15 dakika


4 kişilik

Ingredients

1 çay bardağı beyaz şarap
1 çay bardağı kadar krema
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı biberiye
10-12 adet taze mantar
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet çipura veya levrek fileto
karabiber
Tuz

  1. Balık filetoları jülyen doğrayın ( parmak kalınlığında uzunca dilimler halinde kesin). Mantarları dilimleyin. Soğanı ince yarım halkalar halinde doğrayın.
  2. Zeytinyağını derince bir tavaya alıp ( vok tava veya yüksek kenarlı bir sote tavası) soğanları ilave edin. Soğanlar yumuşayana kadar soteleyip balıkları ekleyin. Hızlı ateşte 4-5 dakika kadar tavayı sallayarak çevirin. Şarabı ilave edip çektirin ve hemen tuz, biberiye, çok az karabiber serpin.
  3. Dilimlenmiş mantarları ilave edip mantarlar pişene kadar 2-3 dakika daha hızlı ateşte soteleyin. En son kremayı ekleyin. Kremayla birlikte 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Facebook IconYouTube IconTwitter IconInstagramInstagramInstagram