SUSAMLI ÇITIR BALIK
SUSAMLI ÇITIR BALIK
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika
4 kişilik
Gerekli malzeme:
- 2 adet Kılıç Çipura Fileto
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- 3 çorba kaşığı susam
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yumurta
- Tuz
- Kızartmak için bolca sıvı yağ
- Balık filetoları parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Unları ayrı ayrı tabaklara koyup una tuz, galeta ununa da susam ve toz biber koyup karıştırın. Yumurtayı bir tabağa kırıp iyice çırpın.
- Balıkları önce una ardından yumurtaya son olarak da susamlı galeta ununa bulayıp bir kağıt havlu üzerine dizin. Bulama işlemi bittikten sonra 10 dakika bekletin.
- Kızartma tavasında bolca yağı kızdırın veya fritözü hazırlayın. Pane yaptığınız balıkları kızgın yağa atıp kızarıncaya kadar pişirin. Yanında patates tava ile sıcak olarak servis yapın.
Dilerseniz yeşil salata üzerinde de sunabilirsiniz.