ROKALI LEVREK PATE
ROKALI LEVREK PATE
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 2 saat
4 kişilik
Gerekli malzeme:
- 2 adet Kılıç Levrek
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı top karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 defne yaprağı
- 1 su bardağı kadar ufalanmış ekmek içi
- Yarım demet ince kıyılmış körpe roka
- 100 gr taze lor peyniri
- 1 çorba kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 kahve fincanı kadar balık haşlama suyu
Hazırlanışı
Balıkları kaynar suya koyup çok az tuz ekleyin. Soyulmuş bir bütün soğan, defne yaprağı ve top karabiber ilavesiyle haşlayın, soğumaya bırakın. Süzüp suyunu bir kenara ayırın. Balıkların derilerini ve kılçıklarını ayıklayın.
- Ekmek içi, roka, peynir, mayonez, ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı ile birlikte levrek etlerini blendırdan geçirin. (Robotun doğrayıcısında püre halini alana kadar kıyıyoruz). Ekmeğe sürülebilir pate kıvamını alması için balık haşlama suyundan azar azar ve yeteri kadar ekleyin.
- Hazırladığınız 2 pateyi streçle kapatıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Tost ekmeklerine veya kızarmış ekmek dilimlerine sürüp servis yapın.