PESTOLU LEVREK ANTRE
PESTOLU LEVREK ANTRE
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
4 kişilik
Gerekli malzeme:
- 2 adet Kılıç Levrek Fileto
- 2 çorba kaşığı un
- 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
Pesto sosu için:
- 1 demet taze fesleğen
- 2 çorba kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
- 2 diş sarımsak
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı toz parmesan peyniri
- Tuz
Hazırlanışı
- Fesleğen yapraklarını, sarımsak, fıstık, parmesan peyniri ve zeytinyağını mutfak robotuna koyun. Biraz tuz ekleyip malzeme iyice karışana kadar ve akışkan kıvamına gelene kadar rondoda çekin.
- Levrek filetoları 3 parmak eninde kesin. Tavada zeytinyağını kızdırın. Balıkları una bulayıp kızgın yağa bırakın. 2 dakika pişirip çevirin ve tavaya 2-3 kişilik pesto sos ekleyin. Tavayı sallayarak pesto sosun yayılmasını sağlayın. 2-3 dakika daha pişirdikten sonra balıkları tavadan alın. Servis tabağına yerleştirip üzerlerine pesto sos gezdirin. Fesleğen yaprakları ve çeri domates dilimleri ile süsleyip servis yapın.