PESTOLU LEVREK ANTRE

PESTOLU LEVREK ANTRE

PESTOLU LEVREK ANTRE

PESTOLU LEVREK ANTRE

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

4 kişilik

Gerekli malzeme:

  • 2 adet Kılıç Levrek Fileto
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı

Pesto sosu için:

  • 1 demet taze fesleğen
  • 2 çorba kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı toz parmesan peyniri
  • Tuz

Hazırlanışı

  • Fesleğen yapraklarını, sarımsak, fıstık, parmesan peyniri ve zeytinyağını mutfak robotuna koyun. Biraz tuz ekleyip malzeme iyice karışana kadar ve akışkan kıvamına gelene kadar rondoda çekin.
  • Levrek filetoları 3 parmak eninde kesin. Tavada zeytinyağını kızdırın. Balıkları una bulayıp kızgın yağa bırakın. 2 dakika pişirip çevirin ve tavaya 2-3 kişilik pesto sos ekleyin. Tavayı sallayarak pesto sosun yayılmasını sağlayın. 2-3 dakika daha pişirdikten sonra balıkları tavadan alın. Servis tabağına yerleştirip üzerlerine pesto sos gezdirin. Fesleğen yaprakları ve çeri domates dilimleri ile süsleyip servis yapın.
Tanıtım Videomuz
Sürdürülebilirlik
Youtube Kanalımız
İzin veriyorum
Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruzÇerez politikamız