MAYDANOZLU BALIK KÖFTESİ
MAYDANOZLU BALIK KÖFTESİ
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
4 kişilik
Gerekli malzeme:
- 3 adet Kılıç Levrek veya 2 adet Kılıç Çipura
- 1 büyük kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 3-4 dilim ufalanmış ekmek içi (1 kase kadar)
- 1 yumurta
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
- Balıkların filetosunu çıkarıp kılçıklarını ayıklayın. Soğan, maydanoz ve balık etlerini rondodan geçirerek kıyın. Bir kaba alıp ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ilave edip malzemeyi yoğurun.
- Karışımı 20-25 dakika kadar dinlendirip elinizle parçalar koparıp şekillendirerek köfteleri hazırlayın. Az yağlı yanmaz bir tavada kızartıp sıcak olarak servis yapın.