Hazırlama süresi: 10 dk
Pişirme süresi: 15 dakika

4 kişilik


Gerekli malzeme:

3 adet levrek veya 2 adet çipura
1 büyük kuru soğan
Yarım demet maydanoz
3-4 dilim ufalanmış ekmek içi ( 1 kase kadar)
1 küçük yumurta
Tuz, karabiber

  • Balıkların filetosunu çıkarıp kılçıklarını ayıklayın. Soğan, maydanoz ve balıketlerini rondodan geçirerek kıyın.
  • Bir kaba alıp ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ilave edip malzemeyi yoğurun.
  • Karışımı 20-25 dakika kadar dinlendirip elinizle parçalar koparıp şekillendirerek köfteleri hazırlayın. Az yağlı yanmaz bir tavada kızartıp sıcak olarak servis yapın.