KÖRİ SOSLU ÇİPURA FİLETO

KÖRİ SOSLU ÇİPURA FİLETO

KÖRİ SOSLU ÇİPURA FİLETO

KÖRİ SOSLU ÇİPURA FİLETO

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

4 kişilik

Gerekli malzeme:

  • 8 adet Kılıç Çipura Fileto
  • 2 adet diri haşlanmış patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet defne yaprağ
  • 4-5 top karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı Hint safranı
  • 1 çay bardağı krema
  • 40 gr tereyağı
  • 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 çorba kaşığı un
  • Tuz

Hazırlanışı

  • Bir tavada tereyağı ve zeytinyağı karışımını kızdırın. Diri kıvamda haşlanmış ve ince dilimlenmiş patatesleri 2-3 dakika kadar pişirip bir tabağa çıkarın. Ardından yuvarlak kesilmiş soğan dilimlerini 1-2 dakika pişirip çıkarın.
  • Çipura filetoları unlayıp kızgın yağda her iki tarafını da üçer dakika pişirin. Defne yapraklarını, karabiber toplarını ve tuzu ilave edin.  Balıkları da dikkatlice genişçe bir tabağa çıkarın.
  • Tavada kalan yağa kremayı ilave edin. Krema kaynadığın anda köri ve safranı ekleyip tavayı hafifçe sallayın. Tavadaki sosu patates, soğan dilimleri ve balık filetoların üzerine gezdirerek döküp sıcak olarak servis yapın.
  •  
Tanıtım Videomuz
Sürdürülebilirlik
Youtube Kanalımız
İzin veriyorum
Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruzÇerez politikamız