KİREMİTTE LEVREK

KİREMİTTE LEVREK

KİREMİTTE LEVREK

KİREMİTTE LEVREK

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

4 kişilik

Gerekli malzeme:

  • 4 adet Kılıç Levrek Fileto
  • 15-16 adet mantar
  • 1 yumurta
  • 2 adet kırmızı kaypa piper
  • 2 adet limon
  • 1 çorba kaşığı top karabiber
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Hazırlanışı

  • Mantarları yıkayıp bunları kurulayın ve ince ince dilimleyin. Biberleri ince halkalar halinde kesin. Limonlardan birinin suyunu sıkın, diğerini yuvarlak dilimleyin.
  • Balık filetolarıı 2-3 parmak eninde kesin. Kişi başı birer porsiyonluk kiremit kapların içine balık filetoları yerleştirin. Mantarları ve biber dilimlerini bir kaseye koyup üzerine 4 kaşık zeytinyağı ile 1 limonun suyun döküp salata karıştırır gibi karıştırdıktan sonra balıkların üzerine paylaştırın. Limon dilimlerini ekleyin. Üzerine hafifçe tuz serpip, birkaç tane top karabiber atın. Her kiremide 2-3 kaşık su ekleyip alüminyum folyo ile üzerini kapatın.
  • Kapları fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

 

Tanıtım Videomuz
Sürdürülebilirlik
Youtube Kanalımız
İzin veriyorum
Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruzÇerez politikamız