ISPANAKLI BALIKLI KİŞ

ISPANAKLI BALIKLI KİŞ

ISPANAKLI BALIKLI KİŞ

ISPANAKLI BALIKLI KİŞ

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

4 kişilik                

Gerekli malzeme:

Hamur için:

  • 2.5 çay bardağı un
  • 1 yumurta ve 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 80 gr tereyağı veya margarin
  • 2-3 kaşık su

Dolgu için:

  • 2 adet Kılıç Çipura
  • 250 gr ıspanak
  • Kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı krema
  • 100 gr lor peyniri
  • 50 gr rendelenmiş taze kaşar
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • Tuz, karabiber

 

Hazırlanışı

  • Hamuru hazırlamak için unu bir kaba alıp ortasını açın. Yumurta ve yumurta sarısını, oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini ilave edin. Tuz ve 2 kaşık su ekleyip yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Gerekirse çok az un ilave edebilirsiniz. Hamuru top şekline getirip yoğurma kabını üzerine kapatın. 15 dakika dinlendirin.
  • Diğer yanda orta boy bir tencerede 5 bardak kadar suyu kaynatın. İçine 1 tutam tuz ekleyip temizlenmiş 2 adet çipura balığını kaynar suya bırakın. Kapağı kapalı olarak 5 dakika haşlayıp süzün.
  • Balıklar soğuyunca derisini, baş, kuyruk ve kılçıklı kısımlarını ayırıp etlerini ufak parçalar halinde bir tabağa alın.
  • Ispanakları kıyılmış soğan ve 2 kaşık sıvı yağ ile bir tavaya alıp bir tutam tuz serpin ve hızlı ateşte ıspanaklar ölünceye kadar kavurun. (yaklaşık 5-6 dakika)
  • Fırını 180 dereceye alıp ısıtın. Hamuru merdane ile yaklaşık 30 cm çapında açın. 24 cm çapında bir tart kalıbını yağlayıp hamuru içine serin. Sarkan kenar kısımları kesip alın.
  • Kavrulmuş ıspanağın fazla suyunu süzdürün. Dolgu için verilen malzemenin hepsini ve balıketlerini ıspanağa ilave edip karıştırın. Karışımı hamurun içine doldurup yayın. Sıcak fırına verip 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Tanıtım Videomuz
Sürdürülebilirlik
Youtube Kanalımız
İzin veriyorum
Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruzÇerez politikamız