Hazirlama süresi: 15 dakika
Pisirme süresi: 25 dakika

8 kisilik

Hamur için:
• 2.5 cay bardaqi un
• 1 yumurta ve 1 yumurta sarisi
• 1 cay kasigi tuz
• 80 gr tereyagi veya margarin
• 2-3 kagik su
Dolgu icin:
• 2 adet Kilic Clipura
• 250 gr ispanak
• Kuru sogan

• 2 corba kasigi zeytinyagi
• 1 çay bardagi krema
• 100 gr lor peyniri
• 50 gr rendelenmis taze kagar
• 1 yumurta
• 1 çorba kasigi un
• Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
• Hamuru hazırlamak için unu bir kaba alıp ortasını açın. Yumurta ye yumurta sarışını, oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini liave edin.

• Tuz ve 2 kaşık su ekleyip yoğurmaya başlayın, Ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Gerekirse çok az un ekleyebilirsiniz. Hamuru top şekline getirip yoğurma kabin üzerine kapatın. 15 dakika dinlendirin.

*Diğer yanda orta boy bir tencerede 5 bardak kadar suyu kaynatın. İçine 1 tutam tuz ekleyip temizlenmiş; 2 adet çipura balığını kaynar suya bırakın, Kapağı kapalı olarak 5 dakika haşlayıp süzün,

• Balıklar soğuyunca derisini, baş, kuyruk ve kılçık kısımlarını ayırıp etlerini ufak parçalar halinde bir tabağa alın,

• Ispanakları kıyılmış soğan ve 2 kaşık sıvı yağ ile bir tavaya alıp bir tutam tuz serpin ve hızlı ateşte ıspanaklar ölünceye kadar kavurun., (Yaklaşık 5-6 dakika)

• Fırın 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hamuru merdane ile yaklaşık: 30 cm çapında açın, 24 cm çapında bir tart kalıbın yağlayıp hamuru içine serin. Sarkan kenar kısımları kesip alın.

• Kavrulmuş ıspanağın fazla suyunu süzdürün. Dolgu için verilen malzemenin hepsini ve balık etlerini ıspanağa ilave edip karıştırın. Karışımı hamurun içine doldurup yayın. Sıcak fırına verip 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın.