FIRINDA LİMONLU BALIK

FIRINDA LİMONLU BALIK

FIRINDA LİMONLU BALIK

 

FIRINDA LİMONLU BALIK

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

4 kişilik

Gerekli malzeme:

  • 8 adet Kılıç Çipura Fileto
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet limon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2-3 defne yaprağı
  • Tuz, karabiber
  • Birkaç tutam taze biberiye

Hazırlanışı

  • Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Soğanların soyup ince yuvarlak dilimler halinde kesin. Limonları da yuvarlak olarak dilimleyin. Çipura filetoların derilerini alıp üçgen dilimler halinde kesin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serip balık, limon ve soğanlar dilimlerini değişimli olarak yerleştirin. Defne yapraklarını gelişigüzel serpiştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin. 180 derece fırına verip fırın ızgarada 12-15 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

 

 

 

Tanıtım Videomuz
Sürdürülebilirlik
Youtube Kanalımız
İzin veriyorum
Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruzÇerez politikamız