FIRINDA LİMONLU BALIK
FIRINDA LİMONLU BALIK
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
4 kişilik
Gerekli malzeme:
- 8 adet Kılıç Çipura Fileto
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet limon
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 defne yaprağı
- Tuz, karabiber
- Birkaç tutam taze biberiye
Hazırlanışı
- Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Soğanların soyup ince yuvarlak dilimler halinde kesin. Limonları da yuvarlak olarak dilimleyin. Çipura filetoların derilerini alıp üçgen dilimler halinde kesin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip balık, limon ve soğanlar dilimlerini değişimli olarak yerleştirin. Defne yapraklarını gelişigüzel serpiştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin. 180 derece fırına verip fırın ızgarada 12-15 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.