Hazırlama süresi: 15 dk
Pişirme süresi: 15 dakika

4 kişilik


Gerekli malzeme:

4 adet levrek veya 3 adet çipura
1 büyük kuru soğan
Yarım demet maydanoz
5-6 dilim ufalanmış ekmek içi
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz, karabiber


Servis için:

  • 4 adet burger ekmeği
  • Kıvırcık salata yaprakları, kırmızı soğan, domates, ketçap, mayonez
    Balıkların filetosunu çıkarıp kılçıklarını ayıklayın.
  • Soğan, maydanoz ve balıketlerini rondodan geçirerek kıyın. Bir kaba alıp ekmek içi, yumurta, tuz ve baharatları ilave edip malzemeyi yoğurun.
  • Karışımı 20-25 dakika kadar dinlendirip elinizle büyükçe parçalar koparıp şekillendirerek burger köftelerini hazırlayın.
  • Az yağlı yanmaz bir ızgara tavasında veya tost makinesinde kızartıp burger ekmekleri arasında sıcak olarak servis yapın.