BALIKLI SANDVİÇ (FISH BURGER)

BALIKLI SANDVİÇ (FISH BURGER)

BALIKLI SANDVİÇ (FISH BURGER)

BALIKLI SANDVİÇ (FISH BURGER)

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

4 kişilik

Gerekli malzeme:

  • 4 adet Kılıç Levrek veya 3 adet Kılıç Çipura
  • 1 büyük kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 5-6 dilim ufalanmış ekmek içi
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz, karabiber

Servis için:

  • 4 adet burger ekmeği
  • Kıvırcık salata yaprakları, kırmızı soğan, domates, ketçap, mayonez

Hazırlanışı

Balıkların filetosunu çıkarıp kılçıklarını ayıklayın. Soğan, maydanoz ve balıketlerini rondodan geçirerek kıyın. Bir kaba alıp ekmek içi, yumurta, tuz ve baharatları ilave edip malzemeyi yoğurun. Karışımı 20-25 dakika kadar dinlendirip elinizle büyükçe parçalar koparıp şekillendirerek burger köftelerini hazırlayın. Az yağlı yanmaz bir ızgara tavasında veya tost makinesinde kızartıp burger ekmekleri arasında sıcak olarak servis yapın.

 

 

 

Tanıtım Videomuz
Sürdürülebilirlik
Youtube Kanalımız
İzin veriyorum
Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruzÇerez politikamız