BALIKLI MAKARNA
BALIKLI MAKARNA
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
4 kişilik
Gerekli malzeme:
- 2 adet Kılıç Levrek Fileto veya Kılıç Çipura Fileto
- 1 adet lüle makarna
- 2-3 parça brokoli
- 1 adet kırmızıbiber
- 1 küçük kabak
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Makarnayı kaynar tuzlu suda 12 dakika haşlayın. Makarna haşlanırken balık filetoların derilerini ve kılçıklarını alın. Parmak şeklinde doğrayın. Brokoliyi kaynar suda 3 dakika haşlayıp alın. Biber ve kabağı jülyen doğrayın. Bir tavada 2 kaşık tereyağı ile 2 kaşık zeytinyağını ısıtıp balıkları ekleyin ve hızlı ateşte 3-4 dakika kadar tavayı sallayarak soteleyin. Tuz, karabiber serpip bir tabağa alın. Aynı tavada çok az yağda brokoli, biber ve kabağı soteleyin. Makarnayı süzüp sotelenmiş sebzeler ve balık etleriyle harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın.