BALIK STROGONOF

BALIK STROGONOF

BALIK STROGONOF

BALIK STROGONOF

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

4 kişilik

Gerekli malzeme:

  • 4 adet Kılıç Çipura Fileto veya Kılıç Levrek Fileto
  • 1 kuru soğan
  • 10-12 adet taze mantar
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı kadar krema
  • 1 çay bardağı beyaz şarap
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı

  • Balık filetoları jülyen doğrayın (parmak kalınlığında uzunca dilimler halinde kesin). Mantarları dilimleyin. Soğanı ince yarım halkalar halinde doğrayın.
  • Zeytinyağını derince bir tavaya alıp (vok tava veya yüksek kenarlı bir sote tavası) soğanları ilave edin. Soğanlar yumuşayana kadar soteleyip balıkları ekleyin. Hızlı ateşte 4-5 dakika kadar tavayı sallayarak çevirin.
  • Şarabı ilave edip çektirin ve hemen tuz, biberiye, çok az karabiber serpin.
  • Dilimlenmiş mantarları ilave edip mantarlar pişene kadar 2-3 dakika daha hızlı ateşte soteleyin. En son kremayı ekleyin. Kremayla birlikte 1-2 dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

 

 

 

 

Tanıtım Videomuz
Sürdürülebilirlik
Youtube Kanalımız
İzin veriyorum
Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruzÇerez politikamız