BALIK İSKENDER
BALIK İSKENDER
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
4 kişilik
Gerekli malzeme:
- 2 adet Kılıç Çipura
- 8 dilim bayat ekmek
- 2 kase yoğurt
- 50 gr tereyağı
- Tuz, karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Salça sosu için:
- 2-3 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 2-3 çorba kaşığı su
Hazırlanışı
- Temizlenmiş bütün haldeki çipura balıklarının dışını ve içini hafifçe yağlayıp tuzlayıp biberleyin. Fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 170 derece fırında derileri kızarıncaya kadar pişirin.
- Diğer yanda ekmek dilimlerini küp küp doğrayıp bir teflon tavada yağsız olarak kızartın.
- Küçük bir tavada domates sosunu hazırlamak için tereyağını eritip salçayı içinde kavurun ve 2-3 kaşık su ekleyip kaynayınca ocaktan alın.
- Ufak bir sos kabında 50 gr tereyağını eritip içine çok az kırmızı toz biber ekleyip kızdırın ve ocaktan alın. Bir kapta yoğurdu çırpın.
- Balıkları fırından alıp biraz soğuduktan sonra derisini ve kılçıklarını ayıklayın.
- Ekmekleri büyükçe bir servis kabının içine yayıp üzerine salça sosundan gezdirin. Balık etlerini koyup kenarlarına yoğurt dökün. Üzerine biberli tereyağı gezdirip sıcak olarak servis yapın.