Tabağınıza Gelene Kadar

YUMURTLAMA

Özel olarak seçilen anaçlarımızdan dökülen yumurtalar 14 °C – 17 °C sıcaklık arasında 3-4 gün içinde çatlamaya başlar.

 

 

YUMURTADAN ÇIKMA

Yumurta kırıldığı zaman dışarı çıkan yavru balıklar, mideleri üzerinde keseler ile doğarlar. Bu keselerin yok olmasıyla, yavru balıklara yavaş yavaş canlı yem verilmeye başlanır.

 

 

YAVRU BALIKLARIN DENİZE AKTARILMASI

120 gün süreyle kuluçka tankında muhafaza edilen yavru balıklar, deniz suyuna bırakılmak için uygun duruma gelirler. Ortalama 2 gramlık ağırlığa ulaşan balıklar, genellikle ilkbahar mevsiminde denize bırakılarak tuzlu su ile buluşturulur.

 

DENİZDE BÜYÜME

Deniz içindeki kafeslere yerleştirilen balıklar, burada geçirdikleri 15 – 18 ayın sonunda 400 gram ağırlığa ulaşır. Bu büyüme oranı deniz suyu sıcaklığına ve başka dış faktörlere göre değişiklik gösterebilir.

 

 

 

HASAT

Kafeslerdeki balıklar pazarlanabilir boyuta ulaştığı zaman hasat edilirler. Balığın hasadı gece veya gün doğumunda balıklara zarar vermemek ve onları strese sokmamak için büyük itina ile yapılır. Hasadı yapılan balıklar izole edilmiş tanklarda buza yerleştirilir ve paketleme tesisine nakledilirler.

 

 

İŞLEME PAKETLEME

Kılıç bünyesindeki İşleme ve Paketleme Tesisi’nde, balıklar gramajlarına göre ayrılarak, natürel olarak paketlenir.Fileto yapılan ürünler ise taze soğutulmuş veya dondurulmuş olarak paketlenir ve sevkiyata hazırlanır.Bununla birlikte, sektörün ve nihai tüketicinin ihtiyaç duyduğu tüm ambalaj ve paketleme işlemleri tesislerimizde taze, donuk, map (Modified Atmosphere Packed) ve kutulu olarak yapılmaktadır.