Sofranızda Kılıç Lezzeti > Susamlı Çıtır Balık



Cooking time: 5 dakika

Preparing time: 15 dakika


4 kişilik

Ingredients

1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
1 yumurta
2 adet Çipura fileto
3 çorba kaşığı susam

  1. Balık filetoları parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Unları ayrı ayrı tabaklara koyup una tuz, galeta ununa da susam ve toz biber koyup karıştırın. Yumurtayı bir tabağa kırıp iyice çırpın.
  2. Balıkları önce una ardından yumurtaya son olarak da susamlı galeta ununa bulayıp bir kağıt havlu üzerine dizin. Bulama işlemi bittikten sonra 10 dk bekletin.
  3. Kızartma tavasında bolca yağı kızdırın veya fritözü hazırlayın. Pane yaptığınız balıkları kızgın yağa atıp kızarıncaya kadar pişirin. Yanında patates tava ile sıcak olarak servis yapın. Dilerseniz yeşil salata üzerinde de sunabilirsiniz.
Facebook IconYouTube IconTwitter IconInstagramInstagramInstagram