Sofranızda Kılıç Lezzeti > Sebzeli Balık Kavurma



Cooking time: 15 dakika

Preparing time: 10 dakika


4 kişilik

Ingredients

1 kuru soğan
2 adet defneyaprağı
2 çarliston biber
2 diş sarımsak
2-3 domates
4 adet levrek fileto
karabiber
Tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz

Soğan, domates ve sarımsakları soyup ince ince doğrayın. Biberleri halka halka doğrayıp balık filetoları kuşbaşı parçalar halinde kesin. Sıvıyağı derince bir sote tavasında kızdırıp soğan, sarımsak ve biberleri ilave edin. Tuzunu serpip hızlı ateşte kavurun. Doğranmış domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Balık etlerini defne yapraklarıyla birlikte ekleyip hızlı ateşte tavayı sallayarak soteleyin. 5-6 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ve karabiber serpip ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

Facebook IconYouTube IconTwitter IconInstagramInstagramInstagram