Sofranızda Kılıç Lezzeti > Sebzeli Balık Çorbası



Cooking time: 15 dakika

Preparing time: 15 dakika


6 kişilik

Ingredients

1 adet Çipura balığı
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 çorba kaşığı un
2 adet defneyaprağı
3-4 tane top karabiber
Tuz
Yarım demet maydanoz
Yarım limonun suyu

  1. Bir tencereye 6 bardak su, 1 bütün soyulmuş kuru soğan, 2 defne yaprağı ve top karabiberleri koyup kaynamaya bırakın. Su kaynadığında temizlenmiş bütün haldeki çipura balığını tencereye bırakın. Tuz ekleyip 10-12 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
  2. Balığı kevgirle sudan alıp soğumaya bırakın. Tenceredeki balık suyunu ince bir süzgeçten süzüp suyu yine aynı tencereye koyun.
  3. Havuçları ve patatesleri minik küpler halinde doğrayıp balık suyuna ilave edin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Bir kapta un ve limon suyunu biraz balık suyu ilavesiyle çırparak terbiyeyi hazırlayın. Kaynamakta olan tencereye ilave edin: Balıkların etlerini ayıklayıp maydanozu kıyın ve tencereye ilave edin. Bir taşım kaynatın. Tadını kontrol ettikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Facebook IconYouTube IconTwitter IconInstagramInstagramInstagram