Hazırlama süresi: 20 dk
Pişirme süresi: 2 saat

4 kişilik


Gerekli malzeme:

2 adet levrek
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı top karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 defneyaprağı
1 su bardağı kadar ufalanmış ekmek içi
Yarım demet ince kıyılmış körpe roka
100 gr taze lor peyniri
1 çorba kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 kahve fincanı kadar balık haşlama suyu

  • Balıkları kaynar suya koyup çok az tuz ekleyin. Soyulmuş bir bütün soğan, defne ve top karabiber ilavesiyle haşlayın, soğumaya bırakın.
  • Süzüp suyunu bir kenara ayırın. Balıkların derilerini ve kılçıklarını ayıklayın.
  • Ekmek içi, roka, peynir, mayonez, ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı ile birlikte levrek etlerini blendırdan geçirin (Robotun doğrayıcısında püre halini alana kadar kıyıyoruz).
  • Ekmeğe sürülebilir pate kıvamını alması için balık haşlama suyundan azar azar ve yeteri kadar ekleyin.
  • Hazırladığınız pateyi streçle kapatıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Tost ekmeklerine veya kızarmış ekmek dilimlerine sürüp servis yapın.