Sofranızda Kılıç Lezzeti > Portakallı Levrek



Cooking time: 15 dakika

Preparing time: 15 dakika


4 kişilik

Ingredients

2 adet portakal
2 çorba kaşığı krema
25 gr tereyağı
4 adet levrek fileto
karabiber
Tuz

  1. Levrek filetoları 2 parmak eninde kesin. Portakalın bir tanesini iyice yıkayıp yuvarlak ince dilimler halinde kesin. Bir kapta kaynar su hazırlayıp bu dilimleri kaynar suda 4-5 dakika bekletip kağıt havlu üzerine çıkarın. Diğer portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
  2. Genişçe bir tavada tereyağını eritip taze sıkılmış bir portakalın suyunu kaynatın. Suyunu biraz çektikten sonra levrek filetoları ekleyin ve 3 dakika pişirin. Portakal dilimlerini ilave edip birlikte 2 dakika daha pişirin. Kremayı ilave edip bir taşım pişirdikten sonra üzerine tuz serpip ocaktan alın.
  3. Portakallı levrekleri servis tabaklarına alıp sosundan da ekleyin ve taze karabiber serperek servis yapın.
Facebook IconYouTube IconTwitter IconInstagramInstagramInstagram