Sofranızda Kılıç Lezzeti > Pilavlı Balık



Cooking time: 15 dakika

Preparing time: 15 dakika


4 kişilik

Ingredients

1 çay bardağı bezelye (taze veya donuk)
1 çay kaşığı zerdeçal ( Hint safranı)
1 kuru soğan
2 adet derisi alınmış çipura fileto
2 su bardağı pilavlık pirinç
25 gr sıvıyağ
25 gr tereyağı
3 su bardağı sıcak su

  1. Pirinci yıkayıpbir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su koyup 10 dk bekletin.
  2. Balık filetoları parmak kalınlığında parçalar halinde doğrayın.
  3. Tereyağ ve sıvıyağ pilav tenceresine alıp ısıtın. Doğranmış soğanı ve bezelyeyi ilave edip bir kaç dakika kavurun. Balık etlerini ekleyin ve 2 dakika kadar soteleyin.
  4. Yıkanmış pirinci ekleyin. Tuz ve safran ilave edip bir kaç takika tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Balık etlerinin dağılmamasına dikkat edin.
  5. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilav edip suyunu çekene kadar çok kısık ateşte hiç karıştırmadan pişirin. Suyunu çekince pilavı bir kez karıştırıp kapağını kapatın ve 20 dk kadar demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
Facebook IconYouTube IconTwitter IconInstagramInstagramInstagram