Sofranızda Kılıç Lezzeti > Pestolu Levrek Antre



Cooking time: 10 dakika

Preparing time: 10 dakika


4 kişilik

Gerekli malzeme:
2 adet levrek fileto
2 çorba kaşığı un
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı

Pesto sos için:
1 demet taze fesleğen
2 çorba kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
2 diş sarımsak
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz parmesan peyniri
Tuz

 

  1. Fesleğen yapraklarını, sarımsak, fıstık, parmesan peyniri ve zeytinyağını mutfak robotuna koyun. Biraz tuz ekleyip malzeme iyice karışana ve akışkan sos kıvamına gelene kadar rondoda çekin.
  2. Levrek filetoları 3 parmak eninde kesin. Tavada zeytinyağını kızdırın. Balıkları una bulayıp kızgın yağa bırakın. 2 dakika pişirip çevirin ve tavaya 2-3 kaşık pesto sos ekleyin. Tavayı sallayarak pesto sosun yayılmasını sağlayın. 2-3 dakika daha pişirdikten sonra balıkları tavadan alın. Servis tabağına yerleştirip üzerlerine pesto sos gezdirin. Fesleğen yaprakları ve çeri domates dilimleri ile süsleyip servis yapın.
Facebook IconYouTube IconTwitter IconInstagramInstagramInstagram