Sofranızda Kılıç Lezzeti > Levrek Pateli Kanepeler



Cooking time:

Preparing time: 20 dakika


kişilik

Ingredients

1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı mayonez
1 defneyaprağı
1 diş sarımsak
1 kahve fincanı kadar balık haşlama suyu
1 su bardağı kadar ufalanmış ekmek içi
1 tatlı kaşığı top karabiber
100 gr taze lor peyniri
2 adet levrek
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım demet ince kıyılmış körpe roka

Bekletme süresi: 2 saat

Çeşitlemeler için:
1 demet fesleğen
1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
5-6 adet yeşil zeytin
1 tatlı kaşığı kapari

 

  1. Balıkları kaynar suya koyup çok az tuz ekleyin. Soyulmuş bir bütün soğan, defne ve top karabiber ilavesiyle haşlayın, soğumaya bırakın. Süzüp suyunu bir kenara ayırın.
  2. Balıkların derilerini ve kılçıklarını ayıklayın. Ekmek içi, roka, peynir, mayonez, ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı ile birlikte levrek etlerini blendırdan geçirin (Robotun doğrayıcısında püre halini alana kadar kıyıyoruz). Ekmeğe sürülebilir pate kıvamını alması için balık haşlama suyundan azar azar ve yeteri kadar ekleyin.
  3. Hazırladığınız pateyi eşit miktarlarda 4 kaba ayırın. Birine ceviz içi ekleyip karıştırın. Birine biber salçası ve pul biber ekleyip karıştırın. Bir diğerine robotta çekilmiş yeşil zeytin ve kapari ekleyip karıştırın. Fesleğeni de dördüncü pateye ekleyip birlikte tekrar blendırden geçirin.
  4. Hazırladığınız pateleri sterçle kapatıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Tost ekmeklerine veya kızarmış ekmek dilimlerine sürüp servis yapın.
Facebook IconYouTube IconTwitter IconInstagramInstagramInstagram