Sofranızda Kılıç Lezzeti > Kremalı Balık Çorbası



Cooking time: 15 dakika

Preparing time: 10 dakika


4 kişilik

Ingredients

1 çay bardağı krema
1 çorba kaşığı un
1 defne yaprağı
1 kuru soğan
2 adet çipura balığı
2 çorba kaşığı tereyağı
4-5 adet top karabiber
6 su bardağı su
Tuz

Bir tencereye 6 bardak suyu koyup içine soyulmuş bir bütün soğan, defne, tuz ve top karabiberleri ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynar suya balıkları koyup 10 dakika pişirin. Balıkları bir kaba alıp soğumaya bırakın. Haşlama suyunu süzüp kenara alın.
Aynı tencerede tereyağını eritip unu kavurun. Haşlama suyundan 1 bardak kadar ilave edip kavurmaya devam edin. Bulamaç halini alınca haşlama suyunun tamamını ilave edip kaynamaya bırakın. Balık etlerini derilerini ve kılçıklarını ayıklayıp ufak parçalar halinde tencereye ilave edin. Kremayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

Facebook IconYouTube IconTwitter IconInstagramInstagramInstagram