KREMALI BALIK ÇORBASI
Hazırlama süresi: 10 dk
Pişirme süresi: 15 dakika
4 kişilik
Gerekli malzeme:
2 adet çipura balığı
1 kuru soğan
1 defne yaprağı
4-5 adet top karabiber
6 su bardağı su, tuz
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı krema
- Bir tencereye 6 bardak suyu koyup içine soyulmuş bir bütün soğan, defne, tuz ve top karabiberleri ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynar suya balıkları koyup 10 dakika pişirin. Balıkları bir kaba alıp soğumaya bırakın. Haşlama suyunu süzüp kenara alın.
- Aynı tencerede tereyağını eritip unu kavurun. Haşlama suyundan 1 bardak kadar ilave edip kavurmaya devam edin.
- Bulamaç halini alınca haşlama suyunun tamamını ilave edip kaynamaya bırakın.
- Balık etlerini derilerini ve kılçıklarını ayıklayıp ufak parçalar halinde tencereye ilave edin. Kremayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.