Sofranızda Kılıç Lezzeti > Köri Soslu Çipura Fileto



Cooking time: 10 dakika

Preparing time: 10 dakika


4 kişilik

Ingredients

1 çay bardağı krema
1 çay kaşığı Hint safranı
1 çay kaşığı köri
2 adet diri haşlanmış patates
2 adet kurusoğan
4 adet defne yaprağı
4-5 çorba kaşığı un
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 top karabiber
40 gr tereyağı
8 adet Çipura fileto
Tuz

  1. Bir tavada tereyağı ve zeytinyağı karışımını kızdırın. Diri kıvamda haşlanmış ve ince dilimlenmiş patatesleri 2-3 dakika kadar pişirip bir tabağa çıkarın. Ardından yuvarlak kesilmiş soğan dilimlerini 1-2 dakika pişirip çıkarın.
  2. Çipura filetoları unlayıp kızgın yağda her iki tarafını da 3’şer dakika pişirin. Defne yapraklarını, karabiber toplarını ve tuz ilave edin. Balıkları da dikkatlice genişçe bir tabağa çıkarın.
  3. Tavada kalan yağa kremayı ilave edin. Krema kaynadığı anda köri ve safranı ekleyip  tavayı hafifçe sallayın. Tavadaki sosu patates, soğan dilimleri ve balık filetoların üzerine gezdirerek döküp sıcak olarak servis yapın.
Facebook IconYouTube IconTwitter IconInstagramInstagramInstagram