Sofranızda Kılıç Lezzeti > Kiremitte Levrek



Cooking time: 20 dakika

Preparing time: 15 dakika


4 kişilik

Ingredients

1 çorba kaşığı top karabiber
15-16 adet mantar
2 adet kırmızı kaypa biber
2 adet limon
4 adet levrek fileto
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

  1. Mantarları yıkayıp kurulayın ve ince ince dilimleyin. Biberleri ince halkalar halinde kesin. Limonlardan birinin suyunu sıkın diğerini yuvarlak dilimleyin.
  2. Balık filetoları 2-3 parmak eninde kesin. Kişi başı birer porsiyonluk kiremit kapların içine balık filetoları yerleştirin. Mantarları ve biber dilimlerini bir kaseye koyup üzerine 4 kaşık zeytinyağı ile 1 limonun suyunu döküp salata karıştırır gibi karıştırdıktan sonra balıkların üzerine paylaştırın. Limon dilimlerini ekleyin. Üzerine hafifçe tuz serpip, birkaç tane top karabiber atın. Her kiremide 2-3 kaşık su ekleyip alüminyum folyo ile üzerini kapatın.
  3. Kapları fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Facebook IconYouTube IconTwitter IconInstagramInstagramInstagram