BALIKLI SANDVİÇ (FİSH BURGER)
Hazırlama süresi: 15 dk
Pişirme süresi: 15 dakika
4 kişilik
Gerekli malzeme:
4 adet levrek veya 3 adet çipura
1 büyük kuru soğan
Yarım demet maydanoz
5-6 dilim ufalanmış ekmek içi
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz, karabiber
Servis için:
4 adet burger ekmeği
Kıvırcık salata yaprakları,
Kırmızı soğan, domates, ketçap, mayonez
Hazırlanışı:
- Balıkların filetosunu çıkarıp kılçıklarını ayıklayın.
- Soğan, maydanoz ve balıketlerini rondodan geçirerek kıyın. Bir kaba alıp ekmek içi, yumurta, tuz ve baharatları ilave edip malzemeyi yoğurun.
- Karışımı 20-25 dakika kadar dinlendirip elinizle büyükçe parçalar koparıp şekillendirerek burger köftelerini hazırlayın.
- Az yağlı yanmaz bir ızgara tavasında veya tost makinesinde kızartıp burger ekmekleri arasında sıcak olarak servis yapın.