Hazırlama süresi: 10 dk
Pişirme süresi: 15 dakika

4 kişilik


Gerekli malzeme:

1 paket lüle makarna
2-3 parça brokoli
1 adet kırmızı biber
1 küçük kabak
2 adet levrek veya çipura fileto
Tuz, karabiber

  • Makarnayı kaynar tuzlu suda 12 dk haşlayın. Makarna haşlanırken balık filetoların derilerini ve kılçıkların alın. Parmak şeklinde doğrayın. Brokoliyi kaynar suda 3 dk haşlayıp alın. Biber ve kabağı jülyen doğrayın.
  • Bir tavada 2 kaşık tereyağı ile 2 kaşık zeytinyağını ısıtıp balıkları ekleyin ve hızlı ateşte 3-4 dakika kadar tavayı sallayarak soteleyin. Tuz, karabiber serpip bir tabağa alın.
  • Aynı tavada çok az yağda brokoli, biber ve kabağı soteleyin. Makarnayı süzüp sotelenmiş sebzeler ve balık etleriyle harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın.