Sofranızda Kılıç Lezzeti > Balık İskender



Cooking time: 15 dakika

Preparing time: 15 dakika


4 kişilik

Gerekli malzeme:

2 adet Çipura balığı
8 dilim bayat ekmek
2 kase yoğurt
50 gr tereyağı
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Salça sosu için:
2-3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı domates salçası
2-3 çorba kaşığı su

 

  1. Temizlenmiş bütün haldeki çipura balıklarının dışını ve içini hafifçe yağlayıp tuzlayıp biberleyin. Fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 170 derece fırında derileri kızarıncaya kadar pişirin.
  2. Diğer yanda ekmek dilimlerini küp küp doğrayıp bir teflon tavada yağsız olarak kızartın.
  3. Küçük bir tavada domates sosunu hazırlamak için tereyağını eretip salçayı içinde kavurun ve 2-3 kaşık su ekleyip kaynayınca ocaktan alın.
  4. Ufak bir sos kabında 50 gr tereyağını eritip içine çok az kırmızı toz biber ekleyip kızdırın ve ocaktan alın. Bir kapta yoğurdu çırpın.
  5. Balıkları fırından alıp biraz soğuduktan sonra derisini ve kılçıklarını ayıklayın.
  6. Ekmekleri büyükçe bir servis kabının içine yayıp üzerine salça sosundan gezdirin. Balık etlerini koyup kenarlarına yoğurt dökün. Üzerine biberli tereyağı gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Facebook IconYouTube IconTwitter IconInstagramInstagramInstagram